Termeni si Conditii

1. Domeniu de valabilitate
In ceea ce priveste relatia de afaceri intre TERRA BANAT INTERNATIONAL SRL si clientul care a facut comanda, urmatoarele conditii generale sunt valabile in exclusivitate in varianta publicata pe internet la momentul efectuarii comenzii.

2. Incheierea contractului
Clientul comanda marfa de la TERRA BANAT INTERNATIONAL SRL via shopping online pe internet. Firma TERRA BANAT INTERNATIONAL SRL se obliga sa onoreze comanda în conditiile stipulate pe pagina web, in limita stocului disponibil in depozit. In cazul in care comanda excede cantitatea de consum personal, va rugam sa contactati in prealabil TERRA BANAT INTERNATIONAL SRL.

3. Neonorarea ofertei
In cazul greselilor de tipar sau de calcul, precum si in cazul erorilor pe pagina web, TERRA BANAT INTERNATIONAL SRL nu este obligata sa preia oferta si sa onoreze comanda.

4. Livrarea
Produsele comandate se livreaza in toata tara cu curierul Fan Courier sau prin intermediul Postei Romane. Expeditia comenzilor se efectueaza de la Jimbolia, locatia si sediul TERRA BANAT INTERNATIONAL SRL, in cel mai scurt timp de la primirea unei comenzii. Livrarea se face in maxim 48 de ore, conform serviciilor de curierat. Costul de transport este de 10 lei, taxa standard. Pentru comenzi ce depasesc valoarea de 300 lei, se beneficiaza de transport gratuit. TERRA BANAT INTERNATIONAL SRL nu garanteaza respectarea timpului de livrare ales de client, previzibil, precum nici pentru intregimea realizarii comenzii. Daca, contrar asteptarilor, un produs nu mai este livrabil sau daca presupune o durata de livrare extrem de lunga, sumele platite in avans vor fi restituite. O contactare reciproca este necesara pentru clarificarea detaliilor.
Daca sunteti un client care doreste sa comande produsele TERRA BANAT INTERNATIONAL SRL prin intermediul magazinului online si adresa de livrare este in afara Romaniei, va rugam sa ne contactati.

5. Plata
O data cu expedierea comenzii catre TERRA BANAT INTERNATIONAL SRL, costurile trebuie platite. Acestea includ pretul de cumparare si pretul de livrare.
Factura personalizata va fi gasita in coletul cu produsele achizitionate. Clientul poate sa plateasca in sistem ramburs sau cu cardul prin intermediul serviciilor euplatesc.ro. In cazul unei stornari, clientul suporta toate cheltuielile care se ivesc.

6. Compensari
Clientul are dreptul la compensari numai atunci cand plangerile au fost constatate de catre autoritatile competente sau daca au fost recunoscute explicit in scris de catre TERRA BANAT INTERNATIONAL SRL.

7. Dreptul retinut asupra proprietatii
Marfa livrată ramane proprietate TERRA BANAT INTERNATIONAL SRL pana in momentul efectuarii tuturor platilor sau satisfacerii altor pretentii ale TERRA BANAT INTERNATIONAL SRL catre client.

8. Garantii
Clientul trebuie sa sesizeze defectele marfii livrate imediat la livrare. Daca plangerea este indreptatita si TERRA BANAT INTERNATIONAL SRL este responsabila pentru defect, atunci fie comanda este fie inlocuita, fie se ofera o reducere, la alegerea TERRA BANAT INTERNATIONAL SRL. Daca o reducere sau o inlocuire nu este posibila sau aceasta livrare de inlocuire intarzie, atunci clientul poate solicita o reducere a pretului de cumparare sau anularea comenzii.
In cazul retragerii clientului din contract, acesta este obligat sa returneze toata marfa, iar costurile returnarii sunt suportate de TERRA BANAT INTERNATIONAL SRL. TERRA BANAT INTERNATIONAL SRL raspunde numai de daune ale marfii în sine. Alte pretentii ale clientului – indiferent pe ce baza legala – sunt excluse.
In cazul lipsei unei caracteristici garantate importante sau in cazul intentiei sau a neglijentei grave de partea a TERRA BANAT INTERNATIONAL SRL, restrangerea domeniului de raspundere stipulat anterior nu este valabila.
Raspunderea celor stipulate mai sus se face pe baza normelor comerciale. O raspundere pentru daune aparute in urma defectelor este exclusa.

9. Returnarea
Clientul are dreptul de a returna marfa pe o perioada de pana la 10 zile de la data primirii marfii. Daca utilizeaza dreptul de returnare, marfa trebuie expediata imediat inapoi la TERRA BANAT INTERNATIONAL SRL, dar nu mai tarziu de 10 zile de la data primirii. Clientul va suporta cheltuielile returnarii.
Dupa primirea returnarii (intrarea) TERRA BANAT INTERNATIONAL SRL se obliga la restituirea pretului de cumparare.
Pana in momentul preluarii marfii de catre TERRA BANAT INTERNATIONAL SRL raspunderea/riscul este al clientului. Dreptul clientului asupra restituirii pretului de cumparare este valabil doar daca marfa returnata se gaseste in aceeasi stare ca si la primirea comenzii de catre client.
Daca marfa returnata de client nu se afla in aceeasi stare ca si la primirea comenzii, TERRA BANAT INTERNATIONAL SRL are dreptul de a alege sa restituie doar o parte din pretul de cumparare.

10. Locul judecatii si legislatia aplicabila
In cazul a divergente si procese legale, dreptul roman este valabil in exclusivitate. In masura in care este permis, sediul TERRA BANAT INTERNATIONAL SRL este convenit ca si loc de judecata pentru toate pretentiile din relatii de afaceri.