PROCESUL

DE FABRICATIE

Descopera procesul care sustinut de pasiune, da nastere celui mai calitativ ulei de canepa

Produs autohton romanesc

Uleiul de canepa Terra-Banat este proaspat si de cea mai buna calitate pentru ca este fabricat cu maiestrie in Romania, judetul Timis si prelucrat dupa standardele si cu ajutorul tehnologiei avansate din Germania.

Produs din seminte de canepa romanesti, nemodificate genetic, este un produs traditional naturist autohton de calitate, realizat 100% din materie prima autohtona.

Produs cu deosebita grija

Canepa se cultiva pe un teren bine drenat cu un sol fertil, ridicat in materie organica si cu disponibilitate ridicata de nutrienti in conditii optime de umiditate.

Semintele de canepa sunt curatate pana la a ajunge la presa. Se indeparteaza frunzele, murdaria sau alte materiale datorate contaminarii cu alte culturi pentru a nu exista posibilitatea ca uleiul de canepa sa contina THC.

Acest proces implica foarte multa atentie. Dupa sortare, semintele de canepa sunt uscate cu aer cald.

Dupa uscarea semintelor, acestea sunt sortate cu un aparat special care le imparte in doua grupe: seminte mari, care sunt duse la procesul de decorticare, si seminte mici care sunt folosite pentru fabricarea uleiului.
Semintele mici si intregi sunt presate la rece. Uleiul rezultat in urma procesului de presare este un ulei nefiltrat.
Este filtrat si imbuteliat cu azot. Imbutelierea in ambalajul ales de Terra-Banat pastreaza prospetimea si aroma uleiului pe o perioada lunga.

Beneficiile uleiului de canepa

Pe langa faptul ca are un gust bun, uleiul de canepa este bogat in grasimi nesaturate. Avand un continut foarte ridicat de grasimi nesaturate este potrivit pentru un stil de viata sanatos si pentru tratamentul unei varietati de boli.

Produsul contine acizi grasi Omega 6, vitamina B1, B2, E, minerale precum calciu, magneziu, potasiu si fier. Comparativ cu alte uleiuri vegetale, uleiul de canepa prezinta cel mai bun echilibru intre proportia dintre Omega 6 si Omega 3. Uleiul de canepa poate fi consumat pe termen lung ca atare, o lingura pe zi, sau adaugat in salate, sosuri preparate din peste, orez sau alte preparate calde. Este indicat sa fie consumat fara a se fierbe pentru a nu isi pierde proprietatile.

Uleiul de canepa

Vezi mai multe detalii si cumpara un ulei produs in Banat, din pasiune pentru natura.

Ia legatura cu noi

Vrei sa aflii mai multe despre Terra Banat sau despre produsele noastre?